Palveluasuminen

Omasta kodista iloa ja turvaa

Suomussalmen vanhustentaloyhdistyksen tuottaman normaalin palveluasumisen tavoite on perusturvallisuuden ylläpitäminen. Tällä pyritään siihen, että asukkaat voisivat elää normaalia elämää mahdollisimman pitkään.

Palveluasuminen on turvallinen ja joustava tapa ylläpitää elämän mielekkyyttä ja perusturvallisuutta.  Perusturvallisuus merkitsee meille asumisturvallisuuden ylläpitämistä kaikkina vuorokauden aikoina, omatoimisuuden säilyttämistä, sekä itsemääräämisoikeuden turvaamista.

Asukkaiden yksilölliset tarpeet huomioidaan palvelukokonaisuuksia suunniteltaessa. Jokaiselle palvelu- ja vanhustentalojen asukkaille tehdään palvelukartoitus, sekä tarvittaessa myös palvelusuunnitelma.

Palveluasumisen tavoitteet

1. Asumisen peruspalvelut

Palveluasumisen yleisillä järjestelyillä ja turvajärjestelmän ylläpidolla turvataan palvelutalossa asuvien perusturvallisuus.

2. Tukipalvelut

Tukipalveluihin kuuluvat mm. pyykki-, siivous- ja ateriapalvelut, sekä tarvittaessa myös muut tukipalvelut, joita tarjoamme. Pyykkipalveluilla tuotetaan henkilökohtaisten käyttö- ja vuodevaatteiden pesu. Siivouspalveluilla puolestaan tuotetaan asuinhuoneiston kuukausittainen siivous. Ateriapalveluilla tuotetaan erityyppisiä, ravitsevia aterioita, välipaloja ja ateriapaketteja. Muilla tukitoimilla varmistamme asukkaiden ympärivuorokautisen asumisturvallisuuden, myös hätätilanteissa.

3. Yksilölliset hoivapalvelut

Räätälöimme asiakkaan henkilökohtaisen tarpeen mukaan kokonaisvaltaiset hoivaan, hoitoon ja huolenpitoon liittyvät palvelut. Kaikille säännöllisten hoivapalveluiden tarvitsijoille laaditaan henkilökohtainen hoito-ja palvelusuunnitelma. Näiden palvelujen käytöstä sovitaan palvelusopimuksessa.

4. Sairaanhoitopalvelut

Sairaanhoitopalvelumme vastaavat kuntayhtymän järjestämää kotisairaanhoitoa. Kaikki sairaanhoitopalvelumme muokataan asiakaskohtaisesti sopiviksi.

Kaikille säännöllisen sairaanhoitopalvelun tarvitsijoille laaditaan henkilökohtainen hoito- ja palvelusuunnitelma. Näiden palvelujen käytöstä sovitaan palvelusopimuksessa. Säännöllisen sairaanhoidon tarpeessa oleville henkilöille kyseinen palvelu voidaan yhdistää hoivaan, jolloin palveluista määräytyy vain yksi hinta. 

Ota meihin rohkeasti yhteyttä ja kysy lisätietoja

Kysy lisätietoja palveluesimies, puh. 040 866 9447.

Suosittele meitä

Kysy - Me vastaamme!

Palvelemme sinua mielellämme toimintaamme liittyvissä kysymyksissä ja pyrimme vastaamaan yhteydenottoosi mahdollisimman nopeasti.


  • Suomussalmi
  • Kainuun sote
  • asuntohakemuslomake